Zgodovina

Naša zgodba

Albert Fouquet, sin pariškega aristokrata, je bil del francoske elitne družbe v zgodnjih dvajsetih letih dvajsetega stoletja. Bil je tudi poznavalec parfumov. V sobi zgornjega nadstropja družinskega dvorca je Fouquet ob pomoči družinskega batlerja ustvarjal in izpopolnjeval različne esence za svojo lastno porabo.

E&B EDP Egypt - Artistic

Na družabnih dogodkih je presenečal z izvrstnimi dišavami, po katerih je nato povpraševanje v ekskluzivnih družbenih krogih, ki jih je obiskoval, naglo narastlo. Kljub temu je Fouquet neprestano odklanjal predloge, da bi svoje dišave pričel tržiti.

Neke noči, v času poletnih počitnic leta 1937, je Albert na Azurni obali spoznal mladega ameriškega študenta, ki je v kabrioletu potoval po Franciji. Zelo dobro sta se ujela. John F. K je takoj po tem, ko so ga predstavili Albertu, opazil dišavo, ki jo je nosil in bil nad njo očaran. Johnov šarm in pristnost sta Alberta prepričala in odločil se je, da mu na recepciji hotela naslednje jutro pusti vzorček svoje kolonjske vode, s pripisom: V tej steklenički boš našel ščepec francoskega glamurja, ki vaši ameriški osebnosti manjka.

Ko se je vrnil iz počitnic, je Albert prejel pismo od Johna iz Amerike, v katerem se mu je zahvalil za prijazno gesto in mu napisal o uspehu, ki ga je njegov parfum doživel med njegovimi prijatelji. Alberta je prosil, da mu pošlje osem vzorcev, “in če tvoja proizvodnja dovoljuje, še enega za Boba”.

Ne, da bo popolnoma razumel prošnjo, se je Albert odločil poslati škatlo z dovolj primerki, da je lahko poravnal stroške transporta.

Njegov perfekcionizem se ni odražal le v dišavah, ampak tudi v vsem, kar jih je obkrožalo. Ni izpolnil naročila dokler batler Philippe ni našel nekaj lepih stekleničk v pariški lekarni, za katere je Albert menil, da so primerne za njegove parfume. Na koncu je naročil več škatel, dekoriranih z istim vzorcem, kot srajca, ki jo je JFK nosil, ko sta se spoznala. Na stekleničke in škatle je nalepil etikete z Johnovo zabavno prošnjo: “Eight & Bob”

Nekaj mesecev kasneje je Albert presenečen začel dobivati pisma iz Amerike s prošnjami od različnih Hollywoodskih direktorjev, producentov in igralcev, kot Cary Grant in James Steward. Vsi so želeli dišavo “Eight & Bob” , ki so jo najverjetneje odkrili preko Johnovega očeta, ki je vzdrževal stike s poznanimi zvezdniki, saj je včasih posloval s filmsko industrijo.

Na žalost se uspeh tega toaletne vode ni razširil. Spomladi leta 1939 je Albert umrl v avtomobilski nesreči blizu Biarritza v Franciji. Philippe, edina oseba, ki je lahko izpolnjevala naročila, je nekaj mesecev delo nadaljeval, dokler ga začetek 2. svetovne vojne ni prisilil, da je zapustil službo pri družini Fouquet. Zadnje dobave je Philippe skrival v notranjost knjig, kamor je previdno ročno vrezal prostor za stekleničko, da je Nacisti ne bi zasegli.

Desetletja kasneje je bila formula za “Eight & Bob” ponovno v celoti odkrita, skupaj s natačno izdelanim procesom izdelave. Znova je postala ena najbolj ekskluzivnih toaletnih vod, ki si je želijo najbolj elegantni moški na svetu.